

Mimoriadna sklenená anfora obsahuje jedny z najlepších cestovín Gragnano. Veľmi vzácny nápad na darček, čo vyjadruje všetky starodávne magické tajomstvá talianskych kulinárskych majstrov odovzdávané po generácie. Trojfarebné Fusilloni v talianskych farbách používajú paradajkové a špenátové farbivo spolu so základnými cestovinami. Podľa legendy boli fusilli prvýkrát vyrobené okolo roku 1550 na dvore Cosima I. Medicejského. Pri ich príprave časť upadla na podlahu a kuchárov malý syn ich omotával okolo babičkinej pletacej ihlice. Najčastejšie sa podávajú s omáčkami typu ragú. Na juhu sa často jedia s mäsom alebo klobásou, na severe v šalátoch alebo so smotanovými omáčkami, pestom a vo vegetariánskych cestovinových pokrmoch. Fusilli je tiež chutné pečené, alebo s tuniakom, paradajkami pachino a petržlenovou vňaťou.
Producent: La Fabrica Della Pasta di Gragnano
Názov slovensky: Fusilloni Gragnano IGP v darčekovej sklenenej váze
Názov taliansky: Vaso Anfora con 'e Fusilloni Gragnano IGP
Zloženie: Semolinová múka z tvrdej pšenice a voda z oblasti Gragnana
Nutričné hodnoty: Energetická hodnota na 100 g 1486 kj/350 kcal, Tuky: 1 g z toho Nasýtené mastné kyseliny: 0,3 g, Sacharidy: 73 g, z toho Cukry: 2,5 g, Polyalkoholy 0, Škroby 0, Vláknina: 1, Bielkoviny: 13g, Vitamíny 0, Minerálne látky 0, Soľ: 0,005g
Alergény: Obilniny obsahujúce lepok