

Vo vašom košíku nie sú žiadne ďalšie položky
Tagliatelle a tagliolini z italského tagliare – rezať sú cestoviny, ktoré pochádzajú z talianskych oblastí Emilia-Romagna a Marche. Tagliatelle sú dlhé ploché rezance, ktoré sa tvarom podobajú cestovinám fettuccine a mávajú na šírku asi 1cm. Tagliolini sú jedným z variantov tagliatelle – sú rovnako dlhé, ale sú tenšie a majú kruhový profil. Podľa legendy vytvoril prvej tagliatelle kuchár, ktorého inšpiroval slávnostný účes Lukrece d'Este na svojej svadbe s Annibalom II. Bentivogliom v roku 1487. Sú ideálne pre hustejšie omáčky, často kombinované s hovädzím a teliacim mäsom, občas aj s králikom. Najslávnejším receptom je pravdepodobne ragú Bolognesa, najrozšírenejším potom s paradajkovou omáčkou a čerstvou bazalkou.
Producent: DeCecco
Názov po slovensky: Tagliatelle
Názov po taliansky: Tagliatelle
Zloženie: Semolinová múka z tvrdej pšenice, voda
Alergény: Obsahuje lepok
Nutričné hodnoty: Energetická hodnota na 100g 1486kj / 350kcal Tuky 1g, z toho Nasýtené mastné kyseliny 0,3g, Sacharidy 73g, z toho Cukry 2,5g, Vláknina 1g, Bielkoviny 13g, Minerálne látky 0, Soľ 0,005g
Vaše hodnotenie nie je možné odoslať
Nahlásiť komentár
Správa odoslaná
Váš podnet nie je možné odoslať
Napíšte svoju recenziu
Skontrolovať pred odoslaním
Vašu recenziu nie je možné odoslať
Tagliatelle a tagliolini z italského tagliare – rezať sú cestoviny, ktoré pochádzajú z talianskych oblastí Emilia-Romagna a Marche. Tagliatelle sú dlhé ploché rezance, ktoré sa tvarom podobajú cestovinám fettuccine a mávajú na šírku asi 1cm. Tagliolini sú jedným z variantov tagliatelle – sú rovnako dlhé, ale sú tenšie a majú kruhový profil. Podľa legendy vytvoril prvej tagliatelle kuchár, ktorého inšpiroval slávnostný účes Lukrece d'Este na svojej svadbe s Annibalom II. Bentivogliom v roku 1487. Sú ideálne pre hustejšie omáčky, často kombinované s hovädzím a teliacim mäsom, občas aj s králikom. Najslávnejším receptom je pravdepodobne ragú Bolognesa, najrozšírenejším potom s paradajkovou omáčkou a čerstvou bazalkou.