

Mimoriadna sklenená anfora obsahuje jedny z najlepších cestovín Gragnano. Veľmi vzácny nápad na darček, čo vyjadruje všetky starodávne magické tajomstvá talianskych kulinárskych majstrov odovzdávané po generácie. Podľa legendy boli fusilli prvýkrát vyrobené okolo roku 1550 na dvore Cosima I. Medicejského. Pri ich príprave časť upadla na podlahu a kuchárov malý syn ich omotával okolo babičkinej pletacej ihlice. Najčastejšie sa podávajú s omáčkami typu ragú. Na juhu sa často jedia s mäsom alebo klobásou, na severe v šalátoch alebo so smotanovými omáčkami, pestom a vo vegetariánskych cestovinových pokrmoch. Fusilli je tiež chutné pečené, alebo s tuniakom, paradajkami pachino a petržlenovou vňaťou.
Producent: La Fabrica Della Pasta di Gragnano
Názov slovensky: Fusilloni Gragnano IGP v darčekovej sklenenej váze
Názov taliansky: Vaso Anfora con 'e Fusilloni Gragnano IGP
Zloženie: Semolinová múka z tvrdej pšenice a voda z oblasti Gragnana
Nutričné hodnoty: Energetická hodnota na 100 g 1486 kj/350 kcal, Tuky: 1 g z toho Nasýtené mastné kyseliny: 0,3 g, Sacharidy: 73 g, z toho Cukry: 2,5 g, Polyalkoholy 0, Škroby 0, Vláknina: 1, Bielkoviny: 13g, Vitamíny 0, Minerálne látky 0, Soľ: 0,005g
Alergény: Obilniny obsahujúce lepok