

Taliansky Parmigiano Reggiano je jedným z najznámejších tvrdých syrov a tiež sa mu prezýva kráľ syrov. Pravý sa nazýva Parmigiano-Reggiano podľa provincie Parma a Reggio Emilia v presne vymedzenej lokalite Parma, Reggio, Mantova, Emilia, Modena a je chránený rovnomennou ochrannou známkou pôvodu. Vyrába sa podľa prísnych pravidiel a predpisov. Čerstvé a čiastočne odtučnené kravské mlieko na výrobu musí pochádzať z voľne sa pasúcich kráv, ktoré sa živia iba zeleným krmivom. Syry majú tvar bochníkov s priemerom 40–45cm a hrúbkou 18–24cm. Priemerná hmotnosť bochníka je 39,9 kilogramu. Bochníky sa máčajú 15–20 dní v soľnom roztoku. Nasleduje zrenie na drevených policiach, ktoré trvá od 1 do 3, 4 alebo aj 6 rokov. Má zrnitú štruktúru a pevnú hladkú kôrku jemne žltkastej až zlatistej farby. Chuť je jemne štipľavá. Parmigiano Reggiano sa ľahko rozpúšťa, používa sa do polievok, omáčok. Veľmi obľúbený je nastrúhaný na cestoviny alebo ako pochutka k vínu.
Uvedená cena výrobku je za 1000g. Cena bude prepočítaná podľa skutočnej váhy. Parmezán je originálne od výrobcu porciovaná v 0,9 až 1,4kg vákuovom balení. Pri platbe počkajte na prepočítanie ceny, ktorú pošleme na Vami uvedený e-mail (prvý doručený e-mail je automatický - s potvrdením objednávky, v druhom e-maile pošleme prepočítanú cenu podľa skutočnej váhy.
Producent: Virgilio
Názov po slovensky: Tvrdý syr z kravského mlieka
Názov po taliansky: Parmigiano Reggiano
Zloženie: Kravské mlieko, syridla, soli (použitie prísad nie je povolené)
Alergény: kravské mlieko
Nutričné hodnoty: Energetická hodnota na 100g 1671kj / 402kcal, Tuky 30g z toho Nasýtené mastné kyseliny 20g, Sacharidy 0 z toho Cukry 0 Polyalkoholy 0 Škroby 0 Vláknina 0,8g, Bielkoviny 32g, Vitamíny 0 Minerálne látky 0 Soľ 1,6g