

Extra panenský olivový Olio Solo Polpa, známy tiež ako olej denocciolato je produktom najvyššej kvality a je lisovaný len z vykôstkovaných olív výhradne tradičnými mechanickými prostriedky. Dužina olív, ktoré tvoria tento typ extra panenského olivového oleja, pochádzajúceho zo strednej Sicílie a z odrody Nocellara del Belice, sa od kôstky oddelí do dvanástich hodín po zbere. Následná extrakcia za studena prebieha v kontinuálnom cykle, s hnetením v riadenej atmosfére a prírodnou dekantáciou. Tento olej sa vyznačuje veľmi vysokou hustotou a veľmi intenzívnym žltozlatým odtieňom. Jeho chuť je jemne korenistá a kvetinová, obohatená o slabý nádych olív a zjemnená výraznou krémovosťou. Je výborný pre studenú kuchyňu.
Producent: Casa Rinaldi
Názov po slovensky: Extra panenský olivový olej Solo Polpa
Názov po taliansky:Olio extra Vergine di Oliva Solo Polpa
Zloženie: Olivový extra panenský olej kategórie Superior. Výberová akosť olivového oleja získaného priamo z odrody sicílskych olív Nocellara del Belicia iba mechanickými prostriedkami
Alergény: Neobsahuje
Nutričné hodnoty: Energetická hodnota na 100g 3389kj/ 824kcal, Tuky 91,6g, z toho Nasýtené mastné kyseliny 14,1g, Sacharidy 0g z toho Cukry 0g, Polyalkoholy 0g, Škroby 0g, Vláknina 0g, Bielkoviny 0g, Vitamíny 0g, Minerální látky 0, Sůl 0g