

Chlebové plátky Pane Bruschetta la Classica sa vyrábajú z pšeničnej múky, olivového oleja a droždia alebo materského kvásku lievito madre. Je chuťovo odlišná od typického českého chleba, navyše v niektorých častiach Talianska, v Umbrii a Toskánsku je bruschetta neslaná, soľ v týchto oblastiach bola z receptúry historicky vyradená kvôli pápežskému uvalení dane na soľ. Pane Bruschetta je tiež jedným zo spôsobov, ako správne degustovať extra panenský olivový olej. Chlieb sa pri konzumácii trhá, pokvapkáva extra panenským olivovým olejom a posype sa soľou. Pane Bruschetta la Classica je skvelá ako predjedlo či príloha, tiež najjednoduchšia talianska hrianka s paradajkami, bazalkou, cesnakom, soľou, korením a olivovým olejom.
Pane Bruschetta je typický symbol talianskych predjedál po celom svete, plný juhotalianskych chutí, najčastejšie sa pripravuje opečená s paradajkami, bazalkou, cesnakom, soľou, korením a olivovým olejom
Výrobca: Roberto
Názov po slovensky: Chlieb na Bruschetu
Názov po taliansky: Pane Bruschetta la Classica
Zloženie: Pšeničná múka typ "0", voda, olej, droždie, soľ, sladová pšeničná múka
Alergény: Obilniny obsahujúce lepok, môže obsahovať mlieko, sóju, vajcia a horčicu
Nutričné hodnoty: Energetická hodnota na 100g 1098kj/258kcal, Tuky 2,8g z toho Nasýtené mastné kyseliny 0,5g, Sacharidy 49g z toho Cukry 2,5g, V 3g, Bielkoviny 7,7g, Soľ 1,3g