

Vo vašom košíku nie sú žiadne ďalšie položky
Speck di Montagna je špecialita a lahôdka z južného Tirolska, oblasti Alto Adige a vyrába sa z kompletne vykostenej, mierne údenej surovej šunky, typickej pre túto oblasť. Speck z Alto Adige vďačí za svoj nezameniteľný charakter tradičnej metóde spracovania. Spočiatku sa vyrábal pre potrebu konzervácie mäsa. Solením bolo možné mäso z ošípaných zabitých v období Vianoc uchovať po celý rok. Bravčová slanina sa po procese solenia a zrenia údi za studena pri teplote do 20℃. Výrobný proces priemernej trvá 22 týždňov a obsah soli v konečnom produkte nepresahuje 5%. Speck di Montagna sa podáva nakrájaný na veľmi tenké plátky alebo na rezančeky a využíva sa najčastejšie v studenej kuchyni.
Producent: Brianza Salumi
Názov po slovensky: Zauzený horský bravčový slanina
Zloženie: Čerstvé bravčové mäso, soľ , korenie, prírodná aróma, Antioxidanty: kyselina askorbová, konzervanty: dusitan sodný, prírodná dymová aróma, bez lepku a bez laktózy
Nutričné hodnoty: Energetická hodnota na 100g 1080kj/259kcal, Tuky 17 toho Nasýtené mastné kyseliny 6,8g, Sacharidy 0,5g, z toho Cukry 0,5g, Polyalkoholy 0 Škroby 0 Vláknina 0<, Bielkoviny 26g, Vitamíny 0 Soľ 4,5g
Vaše hodnotenie nie je možné odoslať
Nahlásiť komentár
Správa odoslaná
Váš podnet nie je možné odoslať
Napíšte svoju recenziu
Skontrolovať pred odoslaním
Vašu recenziu nie je možné odoslať
Speck di Montagna je špecialita a lahôdka z južného Tirolska, oblasti Alto Adige a vyrába sa z kompletne vykostenej, mierne údenej surovej šunky, typickej pre túto oblasť. Speck z Alto Adige vďačí za svoj nezameniteľný charakter tradičnej metóde spracovania. Spočiatku sa vyrábal pre potrebu konzervácie mäsa. Solením bolo možné mäso z ošípaných zabitých v období Vianoc uchovať po celý rok. Bravčová slanina sa po procese solenia a zrenia údi za studena pri teplote do 20℃. Výrobný proces priemernej trvá 22 týždňov a obsah soli v konečnom produkte nepresahuje 5%. Speck di Montagna sa podáva nakrájaný na veľmi tenké plátky alebo na rezančeky a využíva sa najčastejšie v studenej kuchyni.